انواع چاه دستی
چاه جذبی: چاه جذبی گودالی در زیر سطح زمین برای انتقال آب های سطحی به لایههای زیرین خاک و یا دفع فاضلاب در مناطقی که خاک آن به میزان کافی شن و ماسه یا خرده سنگ داشته باشد، که به وسیله مقنی (چاه کن) عمدتا انجام می شود چاه جذبی یکی از روشهای سنتی دفع فاضلاب انسانی است که کماکان در مناطق دارای زمین آبکش و سطح آبهای زیرزمینی پایین مورد استفاده قرار میگیرد.
حفاری چاه و چاه کنی به بخشهای مختلف زیر تقسیم می گردد:
- میله:استوانه ای که طول این میله بر اساس زمینی که در آن چاه حفر میشود متغیر است. حفر میله باید تا رسیدن به رگه های آبکش خاک ادامه داشته باشد، چون اگر حفر میله چاه مثلا در رگهای از خاک رس متوقف شود به دلیل غیرقابل نفوذ بودن آن، رگه چاه به سرعت پر شده و غیرقابل استفاده میگردد. رگه های ماسه که در آن قلوه سنگ های درشت داشته و فاقد مواد چسبنده باشد بهترین رگه آبکش میباشد.
- انبار: پس از اتمام حفاری میله در پائین چاه تونل هایی از هر طرف حفر میکنند، حفر این تونل ها بوسیله ایجاد سطح تماس بیشتر آب با قسمت های آبکش چاه می باشد. حجم این تونل ها بر اساس محل مصرف و نوع مصرف متغیر میباشد. بدیهی است که انبار مورد نیاز یک بیمارستان و یا ساختمانی که چندین آپارتمان دارد با انبار چاهی مخصوص یک ویلا ،متفاوت است و همچنین حجم انبار بر اساس میزان مکندگی خاک چاه نیز متغیر میباشد برای مقاومت بهتر چاه و همچنین ذخیره ی بیشتر آب چاه ، در انتهای چاه که به صورت عمودی حفاری شده ، مقنی به صورت افقی تا میزانی که چاه نیاز دارد خاک را می کند . به این بخش افقی از چاه انباری چاه گفته می شود که تقریباً به شکل شعله ی شمع یا کله قندی است انباری نقش ستون را برای چاه ایفا می کند.
ارسال دیدگاه